Funcția
Custom Search

marți, 4 mai 2010

Excelenta idee

A33 depuis la passerelle de la petite Haye, 50...

Azi, am citit la hotnews.ro, aceasta stire care mi s-a parut o idee excelenta : 

"Pensionarii satmareni monitorizeaza reparatiile drumurilor. Fac fotografii, noteaza si la sfarsitul zilei dau fuga la primarie sa raporteze" 

...te rog, citeste tot articolul

(Image via Wikipedia)


Inseamna ca ...- daca esti inginer/"drumar" pensionar si vrei -poti fi si....inspector (in constructii) voluntar.

Consider, ca un inginer constructor pensionar, sanatos, (adica fara probleme de sanatate) ar fi foarte indicat si util, evident numai daca doreste, sa faca o astfel de munca de voluntariat in folosul comunitatii/orasului in care locuieste. 
Astfel de specialisti in constructii sunt tot mai rari si ar putea oferii asistenta tehnica tinerilor inspectori din primarii ( tinerii inspectori (care nu au facut stagiatura) pot invata gratis si ceva meserie de la acesti inginerii pensionari). 
Poate asa, s-ar putea monitoriza lucrarile din orase si de catre cetateni (desigur numai de cei cu pregatire de specialitate).
Voluntarii  vor urmari  atat ritmul, termenul de executie, precum si calitatea lucrarilor contractate si apoi receptionate, de care primarii. 
Azi, cand primariile fac reduceri de personal -se tot afirma ca trebuie facute reduceri de cheltuieli si cu personalul din administratia publica, vom trai si vedea, daca primariile vor lua exemplu Satmarenilor si vor aplica astfel de colaborari cu ingineri pensionarii voluntari.
De asemenea, ramane de vazut, cat de bucuroase vor fi firmele care executa  astfel de lucrari, de asftel de monitorizari. 
Acum vom vedea, cate primarii doresc astfel de colaborari - este o oferta/idee excelenta -o astfel de colaborare cu cetatenii voluntari.
Felicitari cetatenilor satmareni! Au dovedit ca mai exista si in tara noastra, cetateni care inteleg ce inseamna constiinta civica.

Reblog this post [with Zemanta]

Postări populare