Funcția
Custom Search

vineri, 10 decembrie 2010

Vitrina noastraVitrina magazinului poate sa te ademeneasa sa-l vizitezi sau nu. Capitala noastra este plina de magazine ce ofera multe feluri de produse. Suntem in preajma sarbatorilor de iarna. Vitrinele magazinelor din oras au inceput sa fie impodobite in fel si chip. Cum? Dupa bunul gust al fiecarui posesor de magazin. Dupa cum arata acum vitrinele unor magazine ajungi usor la concluzia ca habar nu au ce inseamna decorarea unei vitrine.Daca ati vizitat de sarbatori o capitala europeana, sigur imi dati dreptate. Habar nu avem sa decoram o vitrina de magazin.
Afara, in perioada sarbatorilor de iarna, orasele si  vitrinele  magazinelor spun povesti minunate. Este o placere sa admiri produsele etalate in aceste vitrine. Magazinele lor capata straie de sarbatoare, rafinate si elegante.Strazile, casele,brazii de Craciun au podoabe asortate , pe culori - nu arata ca o sorcova. Nu am vazut astfel de vitrine la noi, decat in deja celebrele Mall-uri-unde evident sunt prezente magazinele firmelor consacrate international si care isi pastreaza tinuta profesionista si la noi in tara. 
Marii conducatori ai capitalei noastre nu vad nimic in jurul primariei? nu vad ce se intampla cu celelalte vitrine ale altor magazine, vitrine cu aspect cel putin discutabil ca sa nu spun urate care zgarie retina bucuresteanului. Ar trebui instituita o grila minima de prezentare a vitrinei-nu mai mult-ca sa nu mai avem surprize cu aceste grozavii in vitrine.
Marii gospodari nu vad nimic urat in capitala noastra - nici gunoaiele zburand la cea mai mica adiere de vand, nici mizeria lasata de caini vagabonzi si nu numai, oamenii strazii murdari si beti tot timpul, cersetorii, tiganii care mananca seminte si le scuipa pe jos, trotuarele murdare samd. Ce sa mai vorbim de podoabele luminoase pe care le-au insirat de-a valma pe stalpii orasului. Se constata cu usurinta ca toate ornamentele de sarbatori, au fost facute de mantuiala, nu exista o gandire profesionista pentru prezentarea acestor decoratiuni. Este absolut neprofesionist totul. Se cheltuiesc cu nonsalanta banii nostri ai contribuabililor, pe realizari indoielnice, ca sa nu spun urate, ca tot este criza. Crezi ca seamana ornamentele de pe strazile orasului nostru cu cele de la Paris, Viena, Budapesta? Oare oamenii astia de la gospodaria orasului nu isi dau seama ca sunt ridicoli? Cred ca nu le pasa -timpul trece, leafa merge...
chrismas treeImage by p u n t o via FlickrInainte de '89 erau scoli care pregateau decoratori de vitrine. Se organizau concursuri ...Acum nu stiu daca mai exista aceasta meserie. In strainatate concurenta isi spune cuvantul si in materie de decorare a vitrinei. La noi de fapt nu exista concurenta la nimic -totul este facut numai de mantuiala si ne costa foarte mult. Pacat! Mare pacat!


Enhanced by Zemanta

Postări populare