Funcția
Custom Search

marți, 7 decembrie 2010

Whoopi Goldberg are 55 de ani

Whoopi Goldberg, during dress rehearsal at Com...Image via Wikipedia
Whoopi Goldberg in New York City protesting th...Image via WikipediaWhoopi Goldberg (pronunţat / hwʊpi /; născut Caryn Elaine Johnson, 13 noiembrie 1955) este o actrita de comedie american, actrita, cantareata, compozitoare, activist politic, şi talk-show.
Goldberg a facut debutul cinematografic în The Color Purple (1985) joaca Celie, o femeie maltratat neagră în partea de sud. Ea a primit o nominalizare pentru Premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă şi a câştigat primul ei Premiul Globul de Aur pentru rolul ei în film. În 1990, ea a jucat rolul Oda Mae Brown, un psihic ajuta un om ucis (Patrick Swayze) găsi ucigaşul său în Duhul film blockbuster. Această performanţă a câştigat un al doilea ei Globul de Aur şi un premiu Oscar pentru Cea mai buna actrita in rol secundar. filme mai târziu notabile includ Sister Act şi Sister Act 2, The Lion King, Made in America, Cum Stella Got Her Groove Back, Girl, Interrupted şi Rat Race. Ea este, de asemenea, apreciata pentru rolurile ei ca barman Guinan în Star Trek: The Next Generation si ca Terry Dolittle în Jumping Jack Flash. Ultimul său rol este vocea de "Stretch" în Toy Story 3.
Goldberg a fost nominalizat la 13 premii Emmy pentru activitatea sa în televiziune. Ea a fost co-producător al popularului joc spectacol Hollywood Squares 1998 - 2004. Ea a fost moderator de talk show zilei The View din 2007. Goldberg are un Grammy, şapte premii Emmy, doua Globuri de Aur, un Tony, şi un Oscar. În plus, Goldberg are o Premiul Academiei Britanice de Film, patru Premiile People's Choice si a fost onorat cu o stea pe Hollywood Walk of Fame.
Sursa: wikipedia.org
Enhanced by Zemanta

Postări populare