Funcția
Custom Search

20 mar. 2011

Ultima achizitie a British Museum: piese antice de fildes tratate de Agatha Christie cu crema de fata - BusinessMagazin

A plaque for the Agatha Christie mile at Torre...Image via Wikipedia
Ultima achizitie a British Museum: piese antice de fildes tratate de Agatha Christie cu crema de fata - BusinessMagazin

Cea mai noua achizitie a British Museum, pentru care institutia a platit suma de 1,2 milioane de lire sterline, este o colectie de obiecte de fildes descoperite la Nimrud in Irakul de azi, colectie cunoscuta datorita descoperitoarei sale, celebra scriitoare Agatha Christie.
Este vorba de aproape 1.000 de piese numerotate si 5.000 de fragmente nenumerotate - sculpturi de fildes realizate intre secolele 9-7 i.Hr, descoperite in urma unor sapaturi din nordul Irakului, la Nimrud, la sud de localitatea Mosul din ziua de azi.
Agatha Christie a facut parte din echipa de arheologi britanici care a facut acolo sapaturi intre anii 1949 si 1963 sub conducerea lui Sir Max Mallowan, al doilea sot al scriitoarei. Celebrei autoare i se datoreaza redarea luciului pieselor, intrucat Agatha Christie le-a tratat cu crema de fata. Cele mai frumoase piese ale colectiei vor putea fi admirate la British Museum incepand din aceasta saptamana.
Enhanced by Zemanta

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Parerea ta conteaza!

Ce scriu altii despre ziua de azi

Article of the Day
This Day in History
Hangman

Citeste stirile de azi de la hotnews.ro

Asta citesc la cafea dimineata! Sper sa iti placa sa afli noutatile zilei din aceasta sursa. Aici stirile sunt actualizate in timp real.

Cheeky Quotes

Loading...

ZAMBESTE

ZAMBESTE
Daruiti zambete

Blogroll